Business & Finance Παρασκευή 9/02/2024, 17:08
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς νέο ρεκόρ ο S&P – Απώλειες για τον Dow

Wall Street: Προς νέο ρεκόρ ο S&P – Απώλειες για τον Dow

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται μετά το άνοιγμα της Wall Street ο Dow Jones και ο Nasdaq, ενώ ο S&P επεκτείνει τα χθεσινά κέρδη που τον έφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία του πάνω από τις 5.000 μονάδες.Τα αναθεωρημένα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ δεν επεφύλασσαν κάποια έκπληξη  και οι επενδυτές να στρέφονται τώρα στα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας για ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο ευρύτερος ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,25% στις 5.009,89 μονάδων, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,54% στις 15.878,73 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12% στις 38.678,84 μονάδες.

Στις επιμέρους μετοχές, η PepsiCo υποχωρεί κατά σχεδόν 3% μετά από την πρόβλεψη για οργανική αύξηση των εσόδων κατά τουλάχιστον 4% στο σύνολο του έτους ένατι εκτιμήσεων της αγοράς για 5,2%. Ο όμιλος σνακ και ποτών κατέγραψε εξασθενημένα οφέλη από τις αυξημένες τιμές. Ωστόσο, τα βασικά κέρδη ανά μετοχή του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Επίσης, πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Pinterest, αφού η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχασε τις προσδοκίες για τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου και εξέδωσε ήπιες προβλέψεις για το τρίμηνο Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, οι τιμές καταναλωτή εξαιρουμένων των ειδών διατροφής και ενέργειας αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 3,3% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023, σε ευθυγράμμιση με την προηγούμενη μέτρηση, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Οι αναθεωρήσεις στο συνολικό μέγεθος ήταν επίσης ελάχιστες, αν και η μηνιαία αύξηση του Δεκεμβρίου αναθεωρήθηκε στο 0,2% αντί για 0,3%.

Η έκθεση – η οποία συνήθως αγνοείται από τις αγορές – απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την πορεία του πληθωρισμού πριν από ένα χρόνο. Η εστίαση της αγοράς μετατοπίζεται τώρα στον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου που θα ανακοινωθεί την Τρίτη, εν μέσω στοιχημάτων ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει περαιτέρω, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Jerome Powell και τους συναδέλφους του να μειώσουν τα επιτόκια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News