Business & Finance Παρασκευή 9/02/2024, 10:27
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές – Ενθαρρύνουν τα νέα οικονομικά στοιχεία

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές – Ενθαρρύνουν τα νέα οικονομικά στοιχεία

Με ήπια άνοδο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και ορισμένα στοιχεία που δείχνουν την πορεία της οικονομίας του μπλοκ.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει οριακά κέρδη της τάξης του 0,1%, με τους επιμέρους τομείς να εμφανίζουν μικτά πρόσημα. Οι μετοχές των υπηρεσιών υγείας ανεβαίνουν ελαφρώς, με κέρδη περίπου 0,7%, ενώ οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας υποχωρούν κατά 0,7%.

Ο γερμανικός DAX άνοιξε με κέρδη 0,1%, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB. Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά περίπου 0,15% και ο FTSE είναι σχεδόν αμετάβλητος με ανοδικές τάσεις.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες φαίνεται πως επηρεάστηκαν θετικά από την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στη Γερμανία, ο οποίος επιβραδύνθηκε στο 3,1%. Επίσης, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία, τα οποία θα δημοσιευτούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγορές της περιφέρειας έκλεισαν χθες με ήπιες απώλειες μετά τα αποτελέσματα των Unilever, Societe Generale, Maersk, Siemens και Adyen.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News