Business & Finance Πέμπτη 8/02/2024, 19:49
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σε υψηλό δύο εβδομάδων ξανά οι αποδόσεις του ευρώ

Ομόλογα: Σε υψηλό δύο εβδομάδων ξανά οι αποδόσεις του ευρώ

Άνοδο παρουσίασαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, αγγίζοντας υψηλό δύο εβδομάδων, καθώς έχουν περιοριστεί τα στοιχήματα για επιτοκιακές μειώσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.  

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε πέντε μονάδες βάσης στο 2,35%, σε υψηλό 15 ημερών. Το ίδιο και στην Ιταλία, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς έφθασε το 3,93% με άνοδο πέντε μονάδων βάσης. 

Στη γερμανική διετία, που είναι πιο «ευαίσθητη» στις προσδοκίες για τα επιτόκια, η απόδοση άγγιξε επίσης υψηλό δύο εβδομάδων, καταγράφοντας άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,66%. 

«Εν απουσία νέων τριγμών στις αμερικανικές τράπεζες, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς βρίσκει στήριξη πάνω από το 2,30%, επίπεδο που συνάδει με τις νέες εκτιμήσεις της ΕΚΤ ως προς τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων», αναφέρει ο Κριστόφ Ρίγκερ της Commerzbank. 

H μετοχή της New York Community Bancorp έκλεισε με άνοδο την Τετάρτη, αφότου η τράπεζα γνωστοποίησε ότι μείωσε την έκθεσή της στην αμερικανική αγορά εμπορικών ακινήτων. Ωστόσο, οι ανησυχίες για πιθανή νέα κρίση θα μπορούσε να επιταχύνει μία μείωση των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. 

Στην ελληνική αγορά κρατικών ομολόγων, η απόδοση του νέου 10ετούς διαμορφώθηκε στο 3,48%, χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή, με το spread στις 113 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία το κόστος δανεισμού περιορίστηκε οριακά στο 2,85%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ήταν ιδιαίτερα αυξημένος στα 150 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων περισσότερα από 100 εκατ. έγιναν στη νέα 10ετία. 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News