Business & Finance Πέμπτη 8/02/2024, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σημάδια κόπωσης μετά τα νέα ρεκόρ

Wall Street: Σημάδια κόπωσης μετά τα νέα ρεκόρ

Με μικρές μεταβολές και μεταβλητότητα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά το χθεσινό ράλι που οδήγησε την αγορά σε νέα ιστορικά υψηλά. 

Ο ευρύτερος S&P 500, ο οποίος χθες έκλεισε μια ανάσα πριν τις 5.000 μονάδες, σήμερα είναι σχεδόν αμετάβλητος στις 4.995 μονάδες. Ο βιομηχανικός Dw Jones ενισχύεται μόλις κατά 0,05%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,11%.

Η μετοχή της Disney καταγράφει άνοδο σχεδόν 10%, καθώς τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε ο κολοσσός των μέσων μαζικής επικοινωνίας ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του. Εκρηκτική άνοδο άνω του 50% καταγράφει η Arm, εταιρεία που σχεδιάζει και κατασκευάζει τσιπ, αφού ανακοίνωσε πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, ιδιαιτέρως ανθεκτική αποδεικνύεται η αγορά εργασίας επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της Fed ότι αργούν οι επιτοκιακές μειώσεις.

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 σε 218.000 την εβδομάδα που έληξε στις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Η μέση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έκανε λόγο για 220.000.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, που αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, μειώθηκαν σε 1,87 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιανουαρίου.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News