Business & Finance Τετάρτη 7/02/2024, 17:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη με καταλύτη τα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Κέρδη με καταλύτη τα εταιρικά αποτελέσματα

Ευφορία επικρατεί στους επενδυτικούς κύκλους στη Wall Street, όσο πλησιάζει το τέλος στο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και δεδομένου η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να εμφανίζει σημάδια ανθεκτικότητας.

Στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ο S&P 500 εκτινάχθηκε κατά τουλάχιστον 0,3%, «φλερτάροντας» πια με το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων. Ο Dow Jones εμφανίζει επίσης άνοδο περίπου 0,2% στις 38.620 μονάδες, ενώ με κέρδη της τάξης του 0,3% στις 15.660 μονάδες κινείται και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Οι επιμέρους μετοχές πάντως επηρεάζονται σημαντικά από τις επιδόσεις τριμήνου. Ενδεικτικά, η μετοχή της τεχνολογικής Snap έκανε βουτιά τουλάχιστον 29%, καθώς δεν πέτυχε τους στόχους του τζίρου το 2023 και έκανε ασθενείς προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο. Απεναντίας, η μετοχή της Ford ενισχύθηκε περίπου 4%, αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις της αγοράς και ανακοίνωσε υψηλές προσδοκίες για το 2024.

Πάντως καταλύτης για το ράλι στη Wall Street είναι αφενός τα ισχυρά κατά γενική ομολογία εταιρικά αποτελέσματα, αφετέρου οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων δανεισμού από την Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην άνοδο των δεικτών συνέβαλαν περισσότερο οι λεγόμενες Magnificent 7, οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ, αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακίνητα: Μετάδοση της κρίσης από ΗΠΑ σε Ευρώπη όπως το 2008

Έρχεται νέα τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ; Μια προβληματική περίπτωση σπέρνει πανικό

Τύμπανα εμπορικού πολέμου: Δασμούς 60% στις κινεζικές εισαγωγές σχεδιάζει ο Trump

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News