Business & Finance Τετάρτη 7/02/2024, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Φρένο στην άνοδο από τις δηλώσεις Schnabel

Ευρωαγορές: Φρένο στην άνοδο από τις δηλώσεις Schnabel

Βαραίνει το κλίμα στις ευρωαγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, αλλά τις νέες δηλώσεις της Isabel Schnabel, μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ, που ήρθε να διαψεύσει τις εκτιμήσεις για πρόωρες μειώσεις επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,01%. Ο γερμανικός  DAX χάνει 0,16% στις 17.005,5 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρά κέρδη 0,04% στις 7.641,2 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE υποχωρεί 0,09% στις 7.674,7 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,22%.

Η μετοχή της TeamViewer σημείωσε άλμα 10,9% καθώς η γερμανική εταιρία ανάπτυξης λογισμικού ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα και κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο. Στον αντίποδα, η μετοχή της Deutsche Post σημείωσε πτώση 4% αφού η γερμανική κρατική τράπεζα KfW πούλησε 50 εκατ. μετοχές στον όμιλο έναντι 2,17 δισεκ. ευρώ.

Οι αμφιβολίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις των επιτοκίων έχουν παραμείνει από την Κυριακή, όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell έδωσε σήμα για πιο καθυστερημένη στροφή της νομισματικής πολιτικής σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Wall Street επανήλθε στα κέρδη χθες, Τρίτη, εν μέσω συνεχιζόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ νωρίτερα σήμερα οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ως επί το πλείστον με θετικό πρόσημο με εξαίρεση τον Nikkei στην Ιαπωνία.

Όπως δήλωσε η Isabel Schnabel, τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία και τα επιθετικά στοιχήματα της αγοράς για ταχεία μείωση των επιτοκίων σημαίνουν ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να κάνει υπομονή προτού χαλαρώσει το κόστος δανεισμού. Επικαλούμενη τον επίμονο πληθωρισμό των υπηρεσιών, την ανθεκτική αγορά εργασίας, την αξιοσημείωτη χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών και τις εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, έκανε λόγο για «προειδοποίηση κατά της αλλαγής στάσης στη νομισματική πολιτική σύντομα», σε συνέντευξή της στους Financial Times.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Eπιστροφή σε άνοδο – Εύθραυστη ισορροπία

Deutsche Bank: Σε χειμερία νάρκη τα χρηματιστήρια – Τι να αγοράσετε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News