Business & Finance Δευτέρα 5/02/2024, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες μετά τις δηλώσεις Powell

Wall Street: Απώλειες μετά τις δηλώσεις Powell

Η Wall Street άνοιξε με απώλειες τη Δευτέρα, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ενισχύονται στον απόηχο των νέων δηλώσεων του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος έσπευσε να διαψεύσει τις εικασίες της αγοράς για επικείμενες μειώσεις επιτοκίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αξιολογούν τα νεότερα εταιρικά αποτελέσματα.

O βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,8% και υποχωρεί στις 38.339 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,47% στις 4.935 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,4% στις 15.555 μονάδες.  

Σε συνέντευξή του που προβλήθηκε την Κυριακή, ο Powell δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία ότι είναι βιώσιμη η πτωτική τάση του πληθωρισμού ώστε να δικαιολογηθεί η μείωση των επιτοκίων, ενώ υποστήριξε ότι η δύναμη της οικονομίας διατηρεί υπό έλεγχο τους κινδύνους ύφεσης.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Fed Μινεάπολις, Neel Kashkari, έγραψε ότι μια ανθεκτική οικονομία θα μπορούσε να σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί καθυστερήσει τις μειώσεις επιτοκίων.

Οι traders στοιχηματίζουν πλέον σε ποστοστό 64% ότι θα μειωθούν τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης τον Μάιο και δίνουν σχεδόν 95% πιθανότητα τον Ιούνιο.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Caterpillar Inc., ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές βαρέων μηχανημάτων παγκοσμίως, παρά τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις δ’ τριμήνου στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών, γεγονός που τη βοήθησε να εμφανίσει κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Powell: Η Fed δεν θέλει να μειώσει πρόωρα τα επιτόκια

McDonald’s: Πλήγμα για πωλήσεις και έσοδα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News