Business & Finance Δευτέρα 5/02/2024, 10:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Συγκρατημένα κέρδη με το βλέμμα σε εταιρικά και Powell

Ευρωαγορές: Συγκρατημένα κέρδη με το βλέμμα σε εταιρικά και Powell

Με μικρή άνοδο άνοιξαν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, αλλά και μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,14% με την πλειονότητα των τομέων να διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές του κλάδου των ταξιδιών και της αναψυχής είχαν τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ με πτώση κινούνται οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακά κέρδη 0,04%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,01% και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,39%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 1%.

Στη συνέντευξή του στο «60 Minutes» του CBS ο πρόεδρος της Fed προσπάθησε να εξηγήσει το σκεπτικό της νομισματικής πολιτικής, επαναλάμβοντας την εκτίμησή του ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα κινηθεί με σημαντικά βραδύτερο ρυθμό στις μειώσεις των επιτοκίων από ό,τι αναμένει η αγορά.

«Ο κίνδυνος του να προχωρήσουμε πολύ σύντομα είναι να μην έχει τελειώσει η δουλειά  και να αποδειχθεί ότι τα πολύ καλά στοιχεία που είχαμε τους τελευταίους έξι μήνες δεν έδειχναν πραγματικά το πού πηγαίνει ο πληθωρισμός», είπε ο Powell.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Powell: Η Fed δεν θέλει να μειώσει πρόωρα τα επιτόκια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News