Business & Finance Παρασκευή 2/02/2024, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Superdry: Ράλι άνω του 100% για τη μετοχή – Προς έξοδο από το χρηματιστήριο

Superdry: Ράλι άνω του 100% για τη μετοχή – Προς έξοδο από το χρηματιστήριο

Κατά τουλάχιστον 100% εκτινάχθηκε σήμερα η μετοχή της Superdry στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε πως ο συνιδρυτής και CEO, Julian Dunkerton, εξετάζει την έξοδο από την αγορά.

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη συρρίκνωση των πωλήσεων και κατά συνέπεια την πτώση της μετοχής, άρχισε να φημολογείται ότι η εταιρεία θα εξαγοραστεί. Οι φήμες στον διεθνή Τύπο «φούντωσαν» αυτή την εβδομάδα, καθώς έγινε γνωστό ότι το νορβηγικό hedge fund First Seagull απέκτησε μερίδιο 5,3% στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά τον Dunkerton.

Η Superdry επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Dunkerton ζήτησε «άδεια να ξεκινήσει να διερευνά το ενδεχόμενο να κάνει πρόταση για την εταιρεία» και να ξεκινήσει συζητήσεις με πιθανούς εγγυητές. Η εταιρεία αποδέχθηκε το αίτημα του Dunkerton, ο οποίος έχει προθεσμία μέχρι την 1η Μαρτίου να υποβάλει προσφορά ή να υπαναχωρήσει. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Dunkerton ίδρυσε την Superdry στην πόλη Cheltenham της Αγγλίας το 2003. Στη συνέχεια, η εταιρεία έγινε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ρούχων στη χώρα.

Η μετοχή είχε αγγίξει την την κορυφή των 20 βρετανικών λιρών τον Ιανουάριο του 2018, λίγο πριν ο Dunkerton αποχωρήσει από την εταιρεία λόγω διαφωνίας για την εμπορική της κατεύθυνση. Επανήλθε στο τιμόνι της Superdry στο πλαίσιο μιας «επανάστασης» στο δ.σ. έναν χρόνο αργότερα. Όσο όμως οι πελάτες πλήττονταν από την κρίση στο κόστος ζωής, η τιμή της μετοχής συνέχισε να διολισθαίνει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News