Business & Finance Πέμπτη 1/02/2024, 11:24
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτικότητα μετά τα νέα υψηλά

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτικότητα μετά τα νέα υψηλά

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν oι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:10, διαμορφώνεται στις 1.364,49 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,21% με το τζίρο κοντά στα 19 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,2% με την Eurobank να ενισχύεται 0,6%, ενώ πτωτικά κινούνται ΕΤΕ (-1,2%), Alpha (-0,73%) και Πειραιώς (-0,64%).

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco, Elvalhalcor και της Aegean. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo, της Coca Cola HBC και της Ελλάκτωρ. 

Ο Ιανουάριος ήταν γεμάτος κινητικότητα στο Χ.Α. με την Autohellas να ολοκληρώνει την προσφορά των ομολόγων με υπερκάλυψη, το ίδιο έγινε για τα ομόλογα της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας, το placement των μετοχών της ΓΕΚ, ενώ ξεκίνησε η διάθεση των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Το χθεσινό ισχυρό κλείσιμο μήνα αποδόθηκε εν μέρει και στην επικείμενη ολοκλήρωση του ΙΡΟ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οποία θα γίνει σήμερα.

Παράλληλα, όπως παρατηρεί η Beta Securities, οι αναγνώσεις από τις πρώτες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του 2023 των εισηγμένων είναι υποστηρικτικές και δίνουν νέα ισχυρά εναύσματα ενδιαφέροντος τα οποία έχουν αντίκρισμα και στο ταμπλό. Πλέον αποτιμάται ότι οι αρχικά απαιτητικές εκτιμήσεις κερδοφορίας για το 2023 αποτελούν ρεαλιστικούς στόχους δίνοντας τον απαραίτητο βαθμό αξιοπιστίας στην προοπτική της τρέχουσας χρονιάς.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της απόφασης της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και εν αναμονή της δημοσιοποίησης των στοιχείων πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο και της απόφασης νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News