Business & Finance Πέμπτη 1/02/2024, 10:48
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Πτωτικές τάσεις με το βλέμμα σε επιτόκια και αποτελέσματα

Ευρωαγορές: Πτωτικές τάσεις με το βλέμμα σε επιτόκια και αποτελέσματα

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της απόφασης της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και εν αναμονή της δημοσιοποίησης των στοιχείων πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο και της απόφασης νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,09% στις 485,2 μονάδες. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,2%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,61% και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,18% και ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,11%.

Οι μετοχές της BNP Paribas υποχωρούν περίπου 8%, καθώς η γαλλική τράπεζα δεν έπιασε τους στόχους της στα τριμηνιαία αποτελέσματα. Αντιθέτως, Η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύθηκε κατά 1%, αφού τα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες, ενώ ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση της επαναγοράς μετοχών και των μερισμάτων κατά 50%.

Οι επενδυτές περιμένουν την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25%, αλλά οι αναλυτές θα αναλύσουν τις τάσεις στην ψηφοφορία, το guidance και τη γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί στην ανακοίνωση για ενδείξεις σχετικά με μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων.

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια την Τετάρτη, αλλά ο πρόεδρός της, Jerome Powell, προσγείωσε τις ελπίδες για πρόωρες μειώσεις, λέγοντας ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να τρέχει πάνω από τον στόχο της Fed και αυτό πιθανότατα θα εμποδίσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να μειώσουν τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίασή τους τον Μάρτιο.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News