Business & Finance Τετάρτη 31/01/2024, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά του Nasdaq μετά τα αποτελέσματα των Big Tech – Με το βλέμμα στη Fed η Wall Street

Βουτιά του Nasdaq μετά τα αποτελέσματα των Big Tech – Με το βλέμμα στη Fed η Wall Street

Μικτή είναι η εικόνα στα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς ο επενδυτικός κόσμος ετοιμάζεται για τις αποφάσεις της συνεδρίασης της Fed απόψε, αλλά και αξιολογεί τα αποτελέσματα της Microsoft και της Alphabet.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κάνει βουτιά άνω του 1,2%, καθώς οι επιδόσεις των δύο Big Tech αν και ξεπέρασαν τις προσδοκίες ως προς τα έσοδα και τα κέρδη, απογοήτευσαν στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, όπου οι επενδυτές ανέμεναν μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερα κόστη.

Επίσης «παρότι βλέπουμε αποτελέσματα καλύτερα από το προσδοκώμενο, ο κόσμος μπορεί να πουλά, επειδή θέλει να πάρει τα χρήματα και να φύγει», σχολίασε στο CNBC ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην CFRA Research.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες συμπαρέσυραν τις τεχνολογικές μετοχές. Τώρα, αναμένονται τα αποτελέσματα της Amazon, της Meta και της Apple στο κλείσιμο της Πέμπτης.

Ο Dow Jones καταγράφει οριακά κέρδη, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά περίπου 0,6%. Αγορές και παράγοντες της αγοράς ποντάρουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού για μία ακόμη φορά.

Ωστόσο, δεδομένων των τελευταίων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, όπως η απροσδόκητα υψηλή ανάκαμψη του τετάρτου τριμήνου του 2023 και η σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού χωρίς υπερθέρμανση της αγοράς εργασίας, σκιαγραφούν μια καλή εικόνα. Αυτό σημαίνει πως οι αξιωματούχοι ενδέχεται να δώσουν σήμα για το πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

moneryeview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τίποτα λιγότερο από τελειότητα: Γιατί η αντίδραση στα αποτελέσματα των Big Tech ήταν χλιαρή

Capital Economics: Βλέπει ράλι 13% στη Wall Street μετά τα νέα ρεκόρ

UBS: Μπορούν οι μετοχές και τα ομόλογα να συνεχίσουν να ανεβαίνουν το 2024;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News