Business & Finance Δευτέρα 29/01/2024, 11:08
ΑΓΟΡΕΣ

Στον χορό των επιτοκίων οι ευρωαγορές – Αναζητούν κατεύθυνση μετά το υψηλό διετίας

Στον χορό των επιτοκίων οι ευρωαγορές – Αναζητούν κατεύθυνση μετά το υψηλό διετίας

Μικτή είναι η εικόνα στους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας, που έφερε τις αγορές σε υψηλά δύο ετών.

Χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα τριμήνου της LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου ειδών πολυτελείας στον κόσμο, οι μετοχές του σχετικού κλάδου κατέγραψαν σημαντική άνοδο την Παρασκευή, βελτιώνοντας την επενδυτική διάθεση.

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές ήταν μικτό, καθώς η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στην Ευρωζώνη, όπως ήταν και ευρέως αναμενόμενο. Ωστόσο, η πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde, δήλωσε προς απογοήτευση των επενδυτών ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλάμε για μείωση του κόστους δανεισμού.

Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,11%. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά περίπου 0,3%, ενώ μικρότερες απώλειες κοντά στο -0,22% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB. Με οριακά κέρδη μπαίνει στην εβδομάδα και ο γαλλικός CAC 40, ενώ σημαντική άνοδο περίπου 0,4% σημειώνει ο αγγλικός FTSE 100.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κλάδος του ταξιδιού εμφανίζει σημαντικές απώλειες, ενώ ανοδικά κινούνται οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, οι ευρωαγορές δείχνουν να κάνουν «στάση για ανάσα» ενόψει των συνεδριάσεων της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας (BoΕ) και βέβαια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αυτή την εβδομάδα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Lagarde: Πρόωρη η συζήτηση για μειώσεις επιτοκίων

«Τσίμπησε» το πετρέλαιο: Αναστάτωση στην αγορά λόγω των επιθέσεων στη Μέση Ανατολή

Evergrande: Προς ρευστοποίηση η εταιρεία-σύμβολο της κινεζικής κρίσης ακινήτων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News