Business & Finance Πέμπτη 25/01/2024, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στη Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία του ΑΕΠ

Κέρδη στη Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία του ΑΕΠ

Τεράστια ώθηση έδωσαν στις αμερικανικές αγορές τα στοιχεία του ΑΕΠ για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, τα οποία όχι μόνο ξεπέρασαν σημαντικά τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών, αλλά και δείχνουν σαφώς ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει βγει από την τροχιά της ύφεσης.

Λίγη ώρα μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων στη Wall Street, οι μεγάλοι δείκτες καταγράφουν άνοδο. Ο Dow Jones ενισχύεται κατά περίπου 0,50%, όπως και ο S&P 500. Ελαφρώς χαμηλότερα κέρδη εμφανίζει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Νωρίτερα σήμερα το αρμόδιο αμερικανικό υπουργείο ανακοίνωσε πως το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 3,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2023, έναντι προβλέψεων για 2%. Μια σειρά από επιμέρους οικονομικούς δείκτες για την ίδια περίοδο σκιαγραφούν μια υγιή εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ παρά την πρωτοφανή σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

«Οι καταναλωτές ανακάμπτουν από το επίπονο σοκ του πληθωρισμού. Η σημερινή έκθεση φαίνεται να επιβεβαιώνει τη μεγάλη βελτίωση του Δεκεμβρίου στο οικονομικό κλίμα, καθώς οι Αμερικανοί αρχίζουν να απολαμβάνουν τα θετικά της σφιχτής νομισματικής πολιτικής», σχολίασε στο CNBC ο David Russell, επικεφαλής στρατηγικής αγορών στην εταιρεία TradeStation. 

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα. 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η δημοσίευση των ετήσιων εταιρικών αποτελεσμάτων από αμερικανικές εταιρείες, τα οποία επηρεάζουν την αγορά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Με άνεση» αποφεύγουν την ύφεση – Ανάπτυξη 3,3% το δ’ τρίμηνο του 2023

Αναλυτής της Citi: Έρχεται υγιής οικονομική ανάπτυξη

Ντάιμον: Εμφανίζεται επιφυλακτικός ως προς την οικονομία των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News