Business & Finance Πέμπτη 25/01/2024, 11:21
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διορθωτική κίνηση μετά την τριήμερη άνοδο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διορθωτική κίνηση μετά την τριήμερη άνοδο

Πτώση καταγράφεται σήμερα στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ήπιας καθοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών. Η αγορά διορθώνει μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε κέρδη 1,64%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο 5,33%.

O Γενικός Δείκτης στις 11:15 διαμορφώνεται στις 1.353,41 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,63% με τον τζίρο να αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,80%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,87% με την Πειραιώς και την Alpha να υποχωρούν άνω του 1%, ενώ Eurobank υποχωρεί κατά 0,9% και η ΕΤΕ κατά 0,8%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης,  τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor και της Quest Συμμετοχών, ενώ στήριγμα στην αγορά δίνουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+1,61%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,01%) και του ΟΛΠ (+0,82%).

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί σήμερα και το επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνει σε συνεργασία με τον όμιλο του Χ.Α. η JP Morgan στη Νέα Υόρκη, που είναι και το πρώτο roadshow έπειτα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τέσσερις μεταξύ των πέντε οίκων αξιολόγησης που αναγνωρίζει η ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται πως το «παρών» στη Νέα Υόρκη δίνουν 24 εισηγμένες και μη εταιρείες, και συγκεκριμένα οι τέσσερις συστημικές τράπεζες – Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς– καθώς και οι: Τράπεζα Αττικής, Aegean, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, HELLENiQ ENERGY, Intrakat, Lamda Development, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Titan, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ΤΑΙΠΕΔ, CVC Greece, Grivalia Properties, Olympia Group, Peoplecert και η Τράπεζα Κύπρου.

Την ίδια ώρα, πτωτικά κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της σημερινής απόφασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, ενώ οι αγορές αναμένουν κάποιο σήμα για το πότε θα αρχίσει η νομισματική χαλάρωση. Οι traders τιμολογούν περίπου 60% την πιθανότητα η πρώτη μείωση των επιτοκίων να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ – Άλμα για τη Nokia

Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Το χρονοδιάγραμμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News