Business & Finance Πέμπτη 25/01/2024, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ – Άλμα για τη Nokia

Πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ – Άλμα για τη Nokia

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της σημερινής απόφασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,19% στις πρώτες συναλλαγές, με τους κλάδους να διαπραγματεύονται σε μεικτό έδαφος. Οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν πτώση 0,6%, ενώ οι μετοχές των χημικών ενισχύονται κατά 0,5%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX χάνει 0,3%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,16%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με απώλειες 0,17%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,6%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημειώνει πτώση 1%. 

Η μετοχή της Nokia σημειώνει άλμα άνω του 7% αφού ο φινλανδικός προμηθευτής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τέταρτο τρίμηνο, παρόλο που ανακοίνωσε πτώση των λειτουργικών κερδών κατά 27% λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για εξοπλισμό 5G στη Βόρεια Αμερική και την επιβράδυνση σε αγορές όπως η Ινδία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διετή επαναγορά μετοχών ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ αυτό το τρίμηνο.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, ενώ οι αγορές αναμένουν κάποιο σήμα για το πότε θα αρχίσει η νομισματική χαλάρωση. Οι traders τιμολογούν περίπου 60% την πιθανότητα η πρώτη μείωση των επιτοκίων να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία για τον σύνθετο δείκτη υπηρεσιών και τον παραγωγής της ευρωζώνης έδειξαν άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος. Εν τω μεταξύ, και τα στοιχεία του PMI του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών.

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News