Business & Finance Τετάρτη 24/01/2024, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τεχνολογική άνοδος με μοχλό τη Netflix

Wall Street: Τεχνολογική άνοδος με μοχλό τη Netflix

Προς νέα υψηλά οδεύουν οι δείκτες στη Wall Street με ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα του γίγαντα του streaming Netflix, καθώς η περίοδος των τριμηνιαίων κερδών μπαίνει στην τελική ευθεία. Την ίδια ώρα, οι δείκτες PMI που ανακοινώθηκαν δείχνουν μια οικονομία που ίσως θερμαίνεται πιο πολύ από όσο υπολόγιζαν οι αξιωματούχοι της Fed.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,09%, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,65%, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,39%.  

Συγκεκριμένα, τo Netflix πρόσθεσε πολύ περισσότερους συνδρομητές επί πληρωμή το δ’ τρίμηνο από ό, τι ανέμενε η Wall Street. Η μετοχή της Netflix εκτινάσσεται πάνω από 13%, καθώς η εταιρεία απέκτησε 13,12 εκατομμύρια νέους λογαριαμούς κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου, μια αύξηση 71% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και σαφώς πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για περίπου 8,9 εκατομμύρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 12% σε ετήσια βάση στα 8,83 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις.

Αργότερα σήμερα αναμενονται τα εταιρικά αποτελέσματα από την Tesla Inc. και την International Business Machines Corp. και ως εκ τούτου το ενδιαφέρον θα συνεχίσει να εστιάζεται στον τεχνολογικό τομέα. Αλλά ακόμη ευρύτερα, η σεζόν των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ μέχρι τώρα δείχνει ότι οι εταιρείες αντιμετωπίζουν καλά τα υψηλότερα επιτόκια.

Εξάλλου, άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες PMI που ανακοίνωσε σήμερα η S&P Global. Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή, που συνδυάζει υπηρεσίες και μεταποίηση, ενισχύθηκε σε υψηλό επτά μηνών στις 52,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 50,9 μονάδες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της έρευνας. Ο δείκτης μόνο για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες σκαρφάλωσε, επίσης, σε υψηλό επτά μηνών, στις 52,9 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Δεκέμβριο. 

Παράλληλα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI ξεπέρασε το επίπεδο των 50 μονάδων και εκτοξεύτηκε σε υψηλό 15 μηνών στις 50,3 μονάδες από 47,9 μονάδες τον Δεκέμβριο.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News