Business & Finance Τετάρτη 24/01/2024, 10:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές

Ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μια μέρα μετά τις απώλειες εν αναμονή της αυριανής απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια. Η ΕΚΤ είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, αφού διέκοψε τις αυξήσεις τον Οκτώβριο και διευκρίνισε τον Δεκέμβριο ότι θα καταργήσει σταδιακά το σχέδιο αγοράς ομολόγων το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η πρόεδρός της Κριστίν Λαγκάρντ θα εξακολουθήσει να δηλώνει τα περί πρόωρων μειώσεων στα επιτόκια. Οι traders, πάντως, προεξοφλούν μειώσεις 135 μ.β. από τον Απρίλιο.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,8% στις 475,5 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος, ενώ των κερδών ηγείται ο τεχνολογικός κλάδος, , μετά τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα των SAP και ASML Holding. 

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 1%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,46% και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,37%. 

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν κέρδη με ώθηση από το χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg ότι το Πεκίνο ετοιμάζει ένα πακέτο μέτρων αξίας 278 δισ. δολ. για να σταθεροποιήσει τις χρηματιστηριακές αγορές μετά την κατρακύλα των δεικτών σε χαμηλά πολλών ετών. 

Εξάλλου, μεικτή εικόνα παρουσίασε χθες η Wall Street, με τον Dow Jones να παίρνει μία ανάσα από το χθεσινό ρεκόρ του και τον S&P 500 να συνεχίζει ανοδικά καταρρίπτοντας νέο ιστορικό υψηλό. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News