Business & Finance Τρίτη 23/01/2024, 10:59
ΑΓΟΡΕΣ

Νευρικότητα στις ευρωαγορές ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

Νευρικότητα στις ευρωαγορές ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

Αισιόδοξο ήταν το κλίμα που επικράτησε κατά την έναρξη των συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, αντανακλώντας την άνοδο που σημειώθηκε χθες και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα, όμως, τα μεγάλα χρηματιστήρια εμφανίζουν απώλειες.

Ο επενδυτικός κόσμος προετοιμάζεται για την επικείμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, η οποία αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια δανεισμού σταθερά στο τρέχον ιστορικά υψηλό επίπεδο. Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα πρόκειται να δημοσιευτεί μια σειρά από δείκτες-κλειδιά για το επόμενο βήμα των μεγάλων κεντρικών τραπεζών της Δύσης, δηλαδή της Τράπεζας της Αγγλίας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων του 2023 από μεγάλους ευρωπαϊκούς ομίλους. Το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους εκτιμάται πως οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το τεταμένο γεωπολιτικό κλίμα και τα υψηλά επιτόκια μεταξύ άλλων.

Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει πτώση της τάξης του 0,21%. Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση -,13%, όπως και ο γαλλικός CAC 40. Μεγαλύτερες απώλειες, 0,45% περίπου, εμφανίζει ο ιταλικός FTSE MIB. Τέλος, σχεδόν αμετάβλητος είναι ο αγγλικός FTSE, παρότι άνοιξε με ράλι σήμερα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει η αυλαία των εταιρικών αποτελεσμάτων: Η μεγάλη πρόκληση για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

Hedge funds: Κέρδη ρεκόρ για το 2023, χάρη στην άνοδο των μετοχών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News