Business & Finance Δευτέρα 22/01/2024, 11:11
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτική άνοδος με τραπεζικά βαρίδια

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτική άνοδος με τραπεζικά βαρίδια

Ήπια ανοδικά κινείται τη Δευτέρα η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών με ώθηση από την άνοδο που καταγράφηκε την Παρασκευή στη Wall Street.

O Γενικός Δείκτης στις 11:10, διαμορφώνεται στις 1.341,3 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,1% με τον τζίρο στα 6,5 εκατ. ευρώ. O δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο 0,07%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί κατά 0,3%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Viohalco, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ΔΕΗ. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ, της Εθνικής και της Eurobank.

Οι επενδυτές διεθνώς έχουν στραμμένα τα βλέμματα στις αποφάσεις της ΕΚΤ κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, και κυρίως τα μηνύματα που θα στείλει ενδεχομένως σχετικά με το timing της πρώτης μείωσης των επιτοκίων.

Πάντως, οι αναλυτές συνεχίζουν να είναι αισιόδοφοι για την εγχώρια αγορά με την Alpha Finance να τη χαρακτηρίζει ως ελκυστική ευκαιρία, λαμβάνοντας υπόψη, όπως τονίζει, την αναμενόμενη ανάπτυξη της δραστηριότητας στην αγορά, η οποία εκτιμάται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στα έσοδα και στην κερδοφορία του ομίλου τα επόμενα έτη.

Μετά μια εξαιρετική απόδοση το προηγούμενο έτος, με άνοδο 39% στον Γενικό Δείκτη, οι προοπτικές για την αγορά παραμένουν θετικές, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, υποστηριζόμενες από σειρά ευνοϊκών παραγόντων: Οι θετικές μακροοικονομικές συνθήκες, η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα, η αυξημένη δραστηριότητα σε δημόσιες προσφορές και διάθεση μετοχών στους επενδυτές, καθώς και η βελτίωση της κερδοφορίας σε συνδυασμό με τις ελκυστικές αποτιμήσεις, αναμένεται να συνεχίσουν να στηρίζουν τη δραστηριότητα στην αγορά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Κέρδη με μοχλό τη Wall Street και με το βλέμμα στην ΕΚΤ

ΕΚΤ: Με το βλέμμα στην απόφαση της Πέμπτης οι αγορές

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News