Business & Finance Δευτέρα 22/01/2024, 10:47
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Κέρδη με μοχλό τη Wall Street και με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Ευρωαγορές: Κέρδη με μοχλό τη Wall Street και με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν οι ευρωαγορές τη νέα εβδομάδα με ώθηση από την ανάκαμψη στη Wall Street την Παρασκευή και με τους επενδυτές να περιμένουν στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, ενώ το βλέμμα τους είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,7%, μετά από πτώση 1,5% την προηγούμενη εβδομάδα. Ο γερμανικός DAX σημειώνει, επίσης, άνοδο 0,7%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,97%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,37%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,32%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται 1.03%. 

Ο δείκτης S&P 500 στη Wall Street σκαρφάλωσε σε υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, το πρώτο εδώ και δύο χρόνια, τροφοδοτούμενος από το ράλι των αμερικανικών κατασκευαστών τσιπ και των βαρέων τεχνολογικών μετοχών. Οι τεχνολογικές μετοχές στην Eυρωζώνη ενισχύονται σήμερα άνω του 2%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να αφήσει ξανά αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, με το ενδιαφέρον για τη συνεδρίαση να στρέφεται στο αν θα υπάρξουν κάποιες ενδείξεις για τον χρόνο που θα αρχίσει η μείωσή τους.

Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη, η Christine Lagarde δήλωσε ότι είναι πιθανή μία μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι, όταν ρωτήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός για το ενδεχόμενο να υπάρξει τότε η αναγκαία πλειοψηφία που θα στήριζε μία τέτοια κίνηση. Πρόσθεσε, πάντως, ότι υπάρχει ακόμη ένα επίπεδο αβεβαιότητας καθώς υπάρχουν επιμέρους δείκτες τιμών που δεν έχουν υποχωρήσει στο επιθυμητό επίπεδο.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News