Business & Finance Παρασκευή 19/01/2024, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη παρά την αβεβαιότητα για τα επιτόκια

Wall Street: Κέρδη παρά την αβεβαιότητα για τα επιτόκια

Η αγορά στη Wall Street δείχνει να ολοκληρώνει την εβδομάδα με θετικό πρόσημο, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον τονώθηκε μετά τις στέρεες ενδείξεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παραμένει σε καλή κατάσταση παρά την επιθετική εκστρατεία νομισματικής σύσφιγξης από τη Fed. Με οδηγό τις μετοχές τεχνολογίας που υπεραποδίδουν, ο S&P 500 βρίσκεται καθ’ οδόν για νέο ιστορικό υψηλό.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται οριακά θετικά κατά 0,16% στις 37.529,8 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 0,44% στις 15.122 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,27% στις 4.793,65 μονάδες.

Παρότι τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν επίσης ότι η Fed μάλλον δεν θα προχωρήσει άμεσα στις μειώσεις των επιτοκίων, η προοπτική της νομισματικής χαλάρωσης αργότερα φέτος τροφοδοτεί την όρεξη για ρίσκο.

Ο πρόεδρος της Fed Bank of Chicago Austan Goolsbee δήλωσε ότι εν μέσω μιας συνεχιζόμενης μείωσης του πληθωρισμού θα άξιζε να συζητηθεί η μείωση των επιτοκίων, αν και τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα λαμβάνει αποφάσεις ανά συνεδρίαση. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News