Business & Finance Παρασκευή 19/01/2024, 11:19
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτική άνοδος προς τις 1.350 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτική άνοδος προς τις 1.350 μονάδες

Ήπια ανοδικά κινείται η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, συμβαδίζοντας με το κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, μια μέρα μετά την ανοδική αντίδραση με ώθηση κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο.

O Γενικός Δείκτης στις 11:10, διαμορφώνεται στις 1.346,04 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,37% με τον τζίρο να αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,45%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει μικρά κέρδη 0,13%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Aegean Airlines, της ΔΕΗ και της Τέρνα Ενεργειακή. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, της Viohalco και των ΕΛΠΕ.

Η άριστη εικόνα των τελευταίων μηνών στο Χ.Α. έχει δημιουργήσει «άμυνες» και απέναντι στα αρνητικά του διεθνούς κλίματος, όπως είναι η ένταση στη Μέση Ανατολή, το κλείσιμο του απόπλου της Ερυθράς Θάλασσας και η απόσυρση των «στοιχημάτων» για γρήγορες μειώσεις επιτοκίων, σχολιάζει ο Πέτρος Στεριώτης, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών και της βρετανικής Society of Technical Analysts.

Την ίδια ώρα, στον δρόμο της ανάκαμψης συνεχίζουν οι ευρωαγορές, παίρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη συνεδρίαση και τα κέρδη που καταγράφηκαν χθες στη Wall Street, καθώς αποτάσσεται το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην αρχή της εβδομάδας.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, όσο και ο γερμανικός DAX, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,29%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,6%, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,19%. 

Χθες το βράδυ, ο δείκτης S&P 500 στις ΗΠΑ βρέθηκε κοντά σε υψηλά ρεκόρ, καθώς η αισιοδοξία για την Τεχνητή Νοημοσύνη οδήγησε σε κέρδη αρκετών κατασκευαστών τσιπ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Περιορισμένα κέρδη και στάση αναμονής

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Placement για 6 εκατ. μετοχές στα 13,20 ευρώ – Στο 25% το ποσοστό των ξένων θεσμικών

Eurobank: Στο 80% οι ξένοι επενδυτές για το Tier 2

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News