Business & Finance Πέμπτη 18/01/2024, 10:49
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Επιφυλακτικότητα και μικρές μεταβολές

Ευρωαγορές: Επιφυλακτικότητα και μικρές μεταβολές

Τάση σταθεροποίησης παρατηρείται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις ισχυρές απώλειες των χθεσινών συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις δηλώσεις αξιωματούχων κεντρικών τραπεζών σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 10:07 ώρα Ελλάδας, μετά το χαμηλό έξι εβδομάδων στο οποίο υποχώρησε χθες. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,12%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,23%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,03% και ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,05%. 

Αρκετά μέλη της ΕΚΤ στο Νταβός εμφανίστηκαν ως «γεράκια» όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων, προειδοποιώντας ότι, παρά την πρόοδο στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, οι αγορές έχουν βιαστεί όσον αφορά τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων την άνοιξη.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο αναζητώντας ενδείξεις για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Richemont, ιδιοκτήτριας του οίκου Cartier, ενισχύεται κατά 7,3%, ύστερα από την ανακοίνωση των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της τα οποία πάντως έδειξαν πτώση στις πωλήσεις. Η Richemont ανακοίνωσε ότι η συνολική αύξηση των πωλήσεών της επιβραδύνθηκε κατά 8% το τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με μια αύξηση 12% το προηγούμενο εξάμηνο. Ωστόσο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 25% στην Κίνα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τον Dow

Fitch: «Αντέχουν» τις επιτοκιακές αυξήσεις τα νοικοκυριά – Διαχειρίσιμο το κόστος

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News