Business & Finance Τετάρτη 17/01/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τον Dow

Wall Street: Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τον Dow

Με πτώση έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, καθώς οι ομολογιακές αποδόσεις σημείωσαν νέα άνοδο στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 94,45 μονάδες ή 0,25% stiw 37.266,67 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,56% στις 4.739,21 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 0,59% κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 14.855,62 μονάδες.  

Η μετοχή της Charles Schwab υποχώρησε 1,3% αφού ανακοίνωσε μεικτά τριμηνιαία αποτελέσματα. Η Walgreens και η Caterpillar απώλεσαν και οι δύο περίπου 3% της αξίας τους, ασκώντας πτωτικές πιέσεις στον Dow. Από την άλλη, η Boeing ενισχύθηκε 1,3% παρουσίαζοντας ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των μετοχών του Dow μετά από τις απώλειες των τελευταίων εβδομάδων. 

Τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής Δεκεμβρίου έδειξαν ότι ο Αμερικανός καταναλωτής παραμένει ανθεκτικός και έθεσαν υπό αμφισβήτηση τις υψηλές προσδοκίες για επιτοκιακές μειώσεις από την Φέντεραλ Ριζέρβ. Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,6% από το Νοέμβριο σε ετήσια βάση και 0,4% σε μηνιαία βάση, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αυξήθηκε τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,11%, συνεχίζοντας την τάση ανόδου, από τη στιγμή που ο Κρίστοφερ Γουόλερ, μέλος του δ.σ. της Φέντεραλ Ριζέρβ, προειδοποίησε η χαλάρωση της νομισματικής θα γίνει με βραδύτερο του αναμενομένου ρυθμό. 

Μέχρι στιγμής, traders προεξοφλούν μία πιθανότητα 52% για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων το Μάρτιο, σύμφωνα με το CME Group. 

«Μέχρι το τέλος του έτους, τα επιτόκια θα είναι χαμηλότερα από τα επίπεδα που είναι σήμερα – όμως αυτό θα γίνει πολύ ομαλά»,ανέφερε ο Τόμας Μάρτιν, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Globalt Investments. 

Από την άλλη, το Μπεζ Βιβλίο της Fed που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το βράδυ έδειξε ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ παρέμεινε σχεδόν στάσιμη τις τελευταίες επτά εβδομάδες, με τις προσλήψεις και τις τιμές να αυξάνονται με μέτριο ρυθμό. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News