Business & Finance Τρίτη 16/01/2024, 17:21
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτωτική τάση μετά την αργία

Wall Street: Πτωτική τάση μετά την αργία

Υποχωρούν την Τρίτη οι δείκτες στη Wall Street μετά τη χθεσινή αργία λόγω της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν τα νεότερα τραπεζικά αποτελέσματα και αναμένουν μια ομιλία του μέλους του Δ.Σ. της Fed, Christopher Waller, για ενδείξεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,46%, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,26% και τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,17%. 

Η νέα σεζόν ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή με τους τραπεζικούς κολοσσούς JPMorgan Chase, Citigroup και Bank of America.

Τη σκυτάλη πήραν σήμερα η Goldman Sachs και η Morgan Stanley. H μετοχή της Goldman ενισχύεται πάνω από 1%, αφού η επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών χάρη εν μέρει στην ενίσχυση των πωλήσεων και των συναλλαγών μετοχών που βοήθησαν να αντισταθμιστεί η αδυναμία της βασικής μονάδας επενδυτικής τραπεζικής του γίγαντα της Wall Street.

Αντιθέτως, η μετοχή της Morgan Stanley υποχωρεί κατά 3,8%. Μπορεί τα έσοδά της να ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το τέταρτο τρίμηνο την Τρίτη, καθώς η αναδοχή χρέους τροφοδότησε την ανάκαμψη στην επενδυτική τραπεζική, αλλά τα κέρδη της δέχθηκαν πλήγμα λόγω χρεώσεων ύψους 535 εκατ. δολαρίων. 

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of New York έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης κατρακύλησε εκ νέου τον Ιανουάριο. 

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State υποχώρησε 29,2 μονάδες τον Ιανουάριο στο -43,7 όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή τράπεζα. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 όταν η αμερικανική οικονομία ήταν βυθισμένη στην κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλμα κερδών για την Goldman Sachs – Σαφές προβάδισμα από τη Morgan Stanley

IIF: «Τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα» το παγκόσμιο χρέος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News