Business & Finance Τρίτη 16/01/2024, 11:29
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διορθωτικές κινήσεις με τραπεζικά βαρίδια

Χρηματιστήριο: Διορθωτικές κινήσεις με τραπεζικά βαρίδια

Με πτώση άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση στη Λεωφόρο Αθηνών, αντανακλώντας το κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές και με το βλέμμα στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει πτώση της τάξης του 0,50%, παραμένοντας όμως στα υψηλά επίπεδα των 1.346 μονάδων, με τις τράπεζες να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ειδικότερα, ο τραπεζικός δείκτης και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκονται στο κόκκινο με σημαντικές απώλειες άνω του 0,55%.

Από τις μετοχές του large cap μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν αυτή την ώρα η Jumbo και η Ελλάκτωρ, ενώ από την έναρξη της συνεδρίασης σημαντική είναι η πτώση της ΔΕΗ. 

Σημειώνεται ότι η Morgan Stanley έβαλε χθες τον πήχυ των ελληνικών τραπεζών σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ αναβάθμισε και την Eurobank σε overweight, καθώς βλέπει περαιτέρω περιθώρια ανόδου, παρά το ράλι. Συγκεκριμένα, ανέβασε τις τιμές-στόχους στα 2,08 ευρώ (από 2,06 ευρώ) για την Alpha Bank, στα 8,14 ευρώ (από 7,56 ευρώ) για την Εθνική Τράπεζα, στα 4,58 ευρώ (από 4,16 ευρώ) για την Τράπεζα Πειραιώς και στα 2,33 ευρώ (από 2,01 ευρώ) για τη Eurobank.

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει περιθώρια διόρθωσης από το ράλι του 2023 και η αγορά αναμένεται να επηρεαστεί σήμερα μεταξύ άλλων και από την έκδοση του ομολογιακού δανείου της Autohellas, καθώς και τη δημόσια προσφορά για το 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Την ίδια ώρα, «στο κόκκινο» βρίσκονται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία έχουν εστιάσει στα σχόλια και τις ειδήσεις που προκύπτουν από το Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ σήκωσε αυλαία χθες, συγκεντρώνοντας ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής σκηνής, τα οποία κλήθηκαν να μιλήσουν δημοσίως για την πορεία του κόσμου εν μέσω έντονων γεωπολιτικών τριγμών. Μεταξύ αυτών και κεντρικοί τραπεζίτες της ΕΚΤ, οι οποίοι έδειξαν ότι η πορεία της νομισματικής πολιτικής φέτος θα είναι δύσκολη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο Νταβός

Autohellas: Από 4,25% έως 4,60% το εύρος του επιτοκίου του ομολογιακού δανείου

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Δημόσια προσφορά για το 30% του ΤΑΙΠΕΔ – Τον Φεβρουάριο στο ΧΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News