Business & Finance Πέμπτη 11/01/2024, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Βαραίνουν τους δείκτες τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Wall Street: Βαραίνουν τους δείκτες τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ηπιες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που έδειξαν ότι αυξήθηκε περισσότερο από τις προβλέψεις, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για πρόωρες επιτοκιακές μειώσεις. Παράλληλα, ανοδικά κινούνται οι μετοχές που σχετίζονται με τα crypto μετά την έγκριση του πρώτου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου (ETF) σε bitcoin spot από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2%, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,06% και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει οριακή πτώση 0,03%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 3,4% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, υψηλότερα από την άνοδο 3,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

«Αυτό που πραγματικά δείχνουν τα δεδομένα αυτά είναι ότι η πορεία προς μια ήπια προσγείωση δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Ο πιο θερμός από το αναμενόμενο πληθωρισμός σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να επανεξετάσουν πόσες μειώσεις επιτοκίων θα μπορέσει να πραγματοποιήσει η Fed το 2024 και πότε», δήλωσε ο Brian Jacobsen, επικεφαλής οικονομολόγος της Annex Wealth Management.

Μια ξεχωριστή έκθεση έδειξε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκε στις 202.000 την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιανουαρίου, έναντι των προσδοκιών για 210.000.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στο 3,4% ο πληθωρισμός – «Ετρεξε» περισσότερο από τις προβλέψεις

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News