Business & Finance Πέμπτη 11/01/2024, 10:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές αγορές με ώθηση από τα κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, αλλά και τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου 2023. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600  καταγράφει άνοδο 0,65% με όλους τους επιμέρους δείκτες σε θετικό έδαφος, ενώ οι μετοχές τους εξορυκτικού κλάδου και των αυτοκινητοβιομηχανιών ηγούνται των κερδών.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,8% στις 16.823,87 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,59% στις 7.468,95 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,5% στις 7.690 μονάδες. Στον Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,78%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,7%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς έκλεισε με άνοδο 0,2% την Τετάρτη μετά από μια ημέρα μεταβλητότητας. Σήμερα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ανακοίνωση της τελευταίας έκθεσης για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones να αναμένουν ότι οι τιμές θα έχουν αυξηθεί κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν μέσα από τα στοιχεία αυτά ενδείξεις για το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Ο προσδοκίες έχουν περιοριστεί τις τελευταίες ημέρες, αν και οι πιθανότητες κυμαίνονται γύρω στο 64%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, ενώ ο ιαπωνικός δείκτης αναφοράς Nikkei 225 ηγήθηκε των κερδών, επεκτείνοντας το ράλι-ρεκόρ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News