Business & Finance Τετάρτη 10/01/2024, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στάση αναμονής για πληθωρισμό και τράπεζες

Wall Street: Στάση αναμονής για πληθωρισμό και τράπεζες

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές υιοθετούν μια στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό εντός της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, αύριο θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή και την Παρασκευή ο δείκτης τιμών παραγωγού.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει μόλις 0,06% στις 37.549,28 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει οριακές απώλειες 0,02% στις 14.851 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται μόλις κατά 0,01% στις 4.756 μονάδες. 

Ο πληθωρισμός αναμένεται να κλείσει τη χρονιά γύρω από τον στόχο της Fed για 2% και ο επερχόμενος δείκτης τιμών καταναλωτή θα δώσει πιθανώς μια γεύση της τάσης αποπληθωρισμού. Πριν από αυτό, αναμένεται να μιλήσει ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς.

«Βλέπουμε μια εύλογη πορεία για τη συνέχιση της σταδιακής αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού, το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed και την εκ νέου επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο δεύτερο μισό του 2024», δήλωσε ο Arthur Hogan της B. Riley Wealth.

Παράλληλα, την Παρασκευή θα αρχίσει ο νέος κύκλος εταιρικών αποτελεσμάτων με τις Bank of America Corp., JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc. και Wells Fargo & Co., τα οποία είναι πιθανό να δείξουν ότι τα καθαρά περιθώρια επιτοκίου των αμερικανικών τραπεζικών κολοσσών πιέστηκαν από το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Jamie Dimon: Αλά ’70s φέτος η αμερικανική οικονομία – Και όχι για καλό

JP Morgan: Το χρέος των 34 τρισ. δολαρίων και το βατράχι που βράζει

Στα επίπεδα-ρεκόρ των 34 τρισ. δολαρίων το χρέος των ΗΠΑ

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News