Business & Finance Τρίτη 9/01/2024, 20:21
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ο κλάδος υγείας συγκράτησε την πτώση

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ο κλάδος υγείας συγκράτησε την πτώση

Γενικευμένη ήταν η πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν την ανάληψη ρίσκου με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρώ να αυξάνονται, παρότι η άνοδος του κλάδου υγείας συνέβαλε στο να αντισταθμιστεί μέρος των απωλειών. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,2%, αφού ενισχύθηκε 0,4% στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση. Η UBS αναθεώρησε το στόχο της για το δείκτη STOXX 600, βλέποντάς τον να κλείνει το έτος στις 450 από τις 410 μονάδες που είχε προβλέψει νωρίτερα. 

Ο κλάδος βασικών πρώτων υλών καθοδήγησε τις απώλειες με πτώση 1,4%, ενώ οι τράπεζες απώλεσαν 0,8% της αξίας τους διακόπτοντας το τριήμερο ανοδικό σερί. 

Τις απώλειες ωστόσο συγκράτησε η άνοδος των μετοχών του κλάδου υγείας, που συνέχισαν τα κέρδη τους για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με άνοδο 0,7%

Οι μετοχές υγείας εκπροσώπησαν περισσότερο από το 15% του πανευρωπαϊκού χρηματιστηριακού δείκτη, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG. 

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας παρουσίασε απρόσμενη πτώση το Νοέμβριο από τον Οκτώβριο, παρουσιάζοντας πτώση για έκτο διαδοχικό μήνα. Ξεχωριστά στοιχεία για την Ευρωζώνη έδειξαν ότι η ανεργία υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό του 6,4% το Νοέμβριο έναντι προβλέψεων για 6,5%. 

Ο DAX 40 στην Φρανκφούρτη έκλεισε με πτώση 0,2%, με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς να ενισχύεται στο 2,18%. O CAC στη Γαλλία υποχώρησε κατά 0,33% στις 7.425.52 μονάδες, ενώ στη Βρετανία ο FTSE κινήθηκε οριακα αρνητικά στις 7.711 μονάδες.

Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών ο ιταλικός MIB έχασε 0,33% της αξίας του και στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ έκανε βουτιά 1,73%.

 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News