Business & Finance Τρίτη 9/01/2024, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διόρθωση μετά το τεχνολογικό ράλι

Wall Street: Διόρθωση μετά το τεχνολογικό ράλι

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής ισχυρής ανόδου, καθώς οι επενδυτές περιορίζουν τις προσδοκίες τους για πρόωρη νομισματική σύσφιγξη ενόψει των βασικών εκθέσεων για τον πληθωρισμό που θα δημοσιοποιηθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,77%, ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει πτώση 0,55% στις 4.737 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,6% στις 14.753,2 μονάδες μετά τη χθεσινό ράλι του 2,2%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των καταναλωτών και των παραγωγών, που αναμένονται την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα, θα είναι κρίσιμα για ενδείξεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

«Η Fed δεν θα είναι επιθετική στη μείωση των επιτοκίων επειδή ο πληθωρισμός θα παραμείνει κάπως αυξημένος και η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχίσει να είναι αρκετά ισχυρή», δήλωσε ο Paul Nolte, στρατηγικός αναλυτής της Murphy & Sylvest.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, τόνισε τη Δευτέρα την ανάγκη να διατηρηθεί η νομισματική πολιτική σφιχτή, ενώ η διοικητής της Fed, Michelle Bowman, υποχώρησε από την επίμονα γερακίστικη άποψή της και εξέφρασε την προθυμία να υποστηρίξει ενδεχόμενες μειώσεις των επιτοκίων καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης τα τριμηνιαία κέρδη την Παρασκευή από την JPMorgan Chase, την Wells Fargo, την Bank of America και τη Citigroup, για πληροφορίες σχετικά με την υγεία της εταιρικής Αμερικής.

Η Boeing καταγράφει απώλειες για δεύτερη ημέρα, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ συνέχισε την έρευνα για ένα πρόσφατο ατύχημα. Πτώση καταγράφουν και οι μετοχές άλλων μεταφορέων, όπως η Delta Air Lines και η American Airlines.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News