Business & Finance Δευτέρα 8/01/2024, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η Boeing βαρίδι για τον Dow – Άνοδος για τον Nasdaq

Wall Street: Η Boeing βαρίδι για τον Dow – Άνοδος για τον Nasdaq

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι κύριοι δείκτες της Wall Street στην αρχή μιας εβδομάδας κατά την οποία αναμένονται νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα κέρδη των τραπεζών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,44% με την Boeing Co. να σημειώνει βουτιά άνω του 8%, καθώς η απαγόρευση πτήσης των 737 Max 9 της εταιρείας επιταχύνθηκε γρήγορα μετά την έκρηξη τμήματος της ατράκτου ενός ολοκαίνουργιου αεροσκάφους της Alaska Airlines κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι ενεργειακές μετοχές επιβαρύνουν τον S&P 500 που κερδίζει 0,39%, καθώς το πετρέλαιο υποχώρησε μετά τη μείωση των επίσημων τιμών πώλησης από τη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, σημαντική ανάκαμψη καταγράφει ο τεχνολογικός Nasdaq με 1,03%.

Οι αγορές αναζητούν κατεύθυνση μετά τα ανάμεικτα συναισθήματα που άφησαν την Παρασκευή τα νεότερα στοιχεία σχετικά με την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ , κλείνοντας μια εβδομάδα που είδε τις παγκόσμιες μετοχές να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο, λόγω της εικασίας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια. Περαιτέρω καταλύτες μπορεί να προέλθουν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένονται την Πέμπτη και την περίοδο εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεκινά την Παρασκευή με μερικούς τραπεζικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase & Co και Citigroup Inc.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News