Business & Finance Δευτέρα 8/01/2024, 14:16
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δυναμική άνοδος κόντρα στις ευρωαγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δυναμική άνοδος κόντρα στις ευρωαγορές

Μετά το χλιαρό ξεκίνημα, η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ανεβάσει στροφές και καταγράφει ισχυρά κέρδη την ώρα μάλιστα που οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται πτωτικά.

Ο Γενικός  Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,24% στις 1.327,95 μονάδες με τον τζίρο πάνω από τα 57 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,50% με την Πειραιώς να κερδίζει 1,82%, την ΕΤΕ στο +1,64%, την Alpha στο +0,9% και τη Eurobank στο +0,16%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλές κεφαλαιοποίησης, η ΕΛΧΑ σημειώνει νέο άλμα και ακολουθούν με ισχυρή άνοδο οι ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και οι Σαράντης, Jumbo, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Εθνική και ΓΕΚ Τέρνα.

Αντιθέτως, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Titan, Motor Oil, Cenergy, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Εξάλλου, σε αύξηση των τιμών-στόχου για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Eurobank Equities, αφότου οι μετοχές έδωσαν αποδόσεις άνω του 60% το 2023, λόγω των αναβαθμίσεων στις προβλέψεις για τα κέρδη και του re-rating.

Με τον κλάδο να εμφανίζει P/E  περίπου στο 5x και P/TBV στο 0.6x, οι αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου, ειδικά καθώς οι τρέχουσες τιμές δεν αντανακλούν την ανθεκτικότητα των εσόδων και τη βελτιωμένη ποιότητα ενεργητικού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank Equities συστήνει την αγορά των τριών τραπεζικών μετοχών,  με την Τράπεζα Πειραιώς να αποτελεί το top pick της.

Οι τιμές-στόχοι τίθενται στα 2,23 ευρώ για την Alpha Bank, στα 8,25 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και στα 4,66 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank Equities: Ανεβάζει τον πήχυ για τις τράπεζες – Top pick η Τρ. Πειραιώς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News