Business & Finance Δευτέρα 8/01/2024, 11:35
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτικότητα και μάχη για το πρόσημο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτικότητα και μάχη για το πρόσημο

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ήπια πτωτικών τάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

O Γενικός Δείκτης στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.312,72 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,05% με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,15 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor, της Viohalco, της Ελλάκτωρ και της ΔΕΗ. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil, του ΟΛΠ και του ΟΤΕ.

Την ίδια ώρα, οι ευρωαγορές κινούνται με αρνητικό πρόσημο στον απόηχο του αρνητικού κλίματος που παρατηρήθηκε στην αρχή της χρονιάς καθώς επανακαθορίζοντας οι προσδοκίες των επενδυτών για πρόωρες μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Την περασμένη Παρασκευή, η ελληνική αγορά κατάφερε να ανακτήσει τις αρχικές απώλειες και έκλεισε με μικρή άνοδο στις 1.311,67 μονάδες. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο ΓΔ δεν υπέκυψε στις διεθνείς πιέσεις πώλησης καταγράφοντας κέρδη 1,4% ξεκινώντας το 2024 με το δεξί. Από πλευράς όγκου, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν μάλλον ισχνή και σε εορταστικούς ρυθμούς, περίπου 35% χαμηλότερα από τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών των 114 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των blue chips, η ΔΕΗ και η Viohalco βρέθηκαν στην κορυφή του πίνακα των πρωταγωνιστών, σημειώνοντας άνοδο κατά 3,1% και 2,7% αντίστοιχα, ακολουθούμενες από τον ΟΛΠ (+1,7%), τη Dimand (+1,5%), την Autohellas (+1,1%) και την Τράπεζα Πειραιώς (+1,0%). Από την άλλη πλευρά, η Austriacard ηγήθηκε των υστερούντων χάνοντας 3,1%, με τις Ελλάκτωρ (-2,2%), Ελβαλχαλκόρ (-1,6%), Quest Holdings (-1,4%), Jumbo (-1,3%) και Ideal (-1,3%) να τερματίζουν επίσης στο κόκκινο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News