Business & Finance Δευτέρα 8/01/2024, 10:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης εν αναμονή νέων στοιχείων

Ευρωαγορές: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης εν αναμονή νέων στοιχείων

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται τη Δευτέρα στις ευρωαγορές, μετά από ένα πτωτικό άνοιγμα στον απόηχο του αρνητικού κλίματος που παρατηρήθηκε στην αρχή της χρονιάς καθώς επανακαθορίζοντας οι προσδοκίες των επενδυτών για πρόωρες μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά κατά 0,03% με τις μετοχές που σχετίζονται με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο να είναι από τους μεγαλύτερους χαμένους, καθώς η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε μειώσεις τιμών προς τους πελάτες στην Ασία. 

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,2% παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι βιομηχανίες παραγγελίες τον Νοέμβριο ήταν κάτω των προβλέψεων. Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,04%, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,26% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,02%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε την Παρασκευή με πτώση 0,3% , καθώς οι μετοχές έδωσαν μάχη για να κερδίσουν έδαφος στην πρώτη εβδομάδα συναλλαγών του 2024.

Οι επενδυτές αναμένουν  τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα και τα αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών την επόμενη εβδομάδα για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Νωρίτερα, πτωτικά έκλεισαν οι ασιατικές αγορές με το Χονγκ Κονγκ να ηγείται των απωλειών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Κάτω από τις προβλέψεις οι βιομηχανίες παραγγελίες τον Νοέμβριο

2024: Η «μητέρα» όλων των ράλι ή ένα άγριο ξεπούλημα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News