Business & Finance Παρασκευή 5/01/2024, 11:25
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διεθνείς πιέσεις και αμυντικές κινήσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διεθνείς πιέσεις και αμυντικές κινήσεις

Ηπια πτώση καταγράφεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωαγορές.

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:20  καταγράφει απώλειες 0,23% στις 1.307,8 μονάδες με τον τζίρο στα 8,6 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,58% στις 1.071,29 μονάδες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Quest υποχωρεί πάνω από 1% και η Alpha Bank λίγο πιο κάτω από το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Eurobank, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, Autohellas και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο ενισχύονται σημαντικά, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Cenergy, Jumbo, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή.

Η χθεσινή συνεδρίαση διεξήχθη σε θετικό έδαφος με ώθηση από την -προσωρινή όπως αποδεικνύεται- ανάκαμψη των περισσότερων ευρωαγορών με τον ΓΔ να κλείνει με άνοδο +0,73% (στις 1.310 μονάδες). Ο τζίρος έφθασε τα 82 εκατ. ευρώ μέχρι το κλείσιμο, ενισχυμένος σε σχέση με τα πρόσφατα «εορταστικά» επίπεδα, αλλά αρκετά πιο κάτω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 100 ημερών των 115 εκατ. ευρώ. Η Εlvalhalcor (+5,67%) και η Ελλάκτωρ (+5,65%) έδωσαν το ρυθμό των κερδισμένων.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν χαμηλότερα την Παρασκευή στο κλείσιμο μιας ασταθούς πρώτης εβδομάδας του νέου έτους. Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, ενώ τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν σημαντική επιτάχυνση του πληθωρισμού σε Γαλλία και τη Γερμανία. 

Επιπλέον, τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ χθες περιόρισαν τα στοιχήματα σχετικά με το μέγεθος και τον χρόνο πιθανών μειώσεων των επιτοκίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο κόκκινο ξανά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Wall Street: Με πτώση ο Nasdaq για 5η διαδοχική συνεδρίαση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News