Business & Finance Τετάρτη 3/01/2024, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες και στάση αναμονής

Wall Street: Απώλειες και στάση αναμονής

Υποχώρηση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύονται, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed κι εν αναμονή μιας σειράς οικονομικών στοιχείων που αναμένονται με ενδιαφέρον από τους επενδυτές, προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία της νομισματικής χαλάρωσης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,45% και κινείται στις 37.546 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,43% στις 4.717,02 μονάδες, ενώ ο Nasdaq -μετά τη χθεσή βουτιά 1,6%- σημειώνει νέες απώλειες 0,54% και διαμορφώνεται στις 14.661,6 μονάδες.

 H προσοχή στρέφεται στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα την Τετάρτη και τα οποία θα βοηθήσουν τους συναλλασσόμενους να εκτιμήσουν τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας γύρω από τη νομισματική χαλάρωση.  

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Thomas Barkin, δήλωσε ότι μια «ήπια προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας φαίνεται πιο πιθανή αλλά ελάχιστα βέβαιη, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του για την πιθανότητα περαιτέρω σύσφιξης.

«Μια ήπια προσγείωση είναι όλο και πιο πιθανή, αλλά σε καμία περίπτωση σίγουρη», δήλωσε ο Barkin. «Η ζήτηση, η απασχόληση και ο πληθωρισμός αυξήθηκαν ραγδαία, αλλά τώρα φαίνεται να βρίσκονται σε πορεία επιστροφής προς το φυσιολογικό».

Ο Barkin όρισε την ήπια προσγείωση ως την επιστροφή του πληθωρισμού σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ η οικονομία παραμένει «υγιής». Δήλωσε ότι ο πληθωρισμός «εισέρχεται στο εύρος του στόχου μας του 2%» και ότι ο δομικός πληθωρισμός έξι μηνών, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, κινείται ελαφρώς κάτω από τον στόχο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News