Business & Finance Τετάρτη 3/01/2024, 15:43
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Διαγράφονται τα κέρδη του 2024 εν αναμονή της απόφασης της SEC

Bitcoin: Διαγράφονται τα κέρδη του 2024 εν αναμονή της απόφασης της SEC

Πτώση καταγράφει το Bitcoin την Τετάρτη διαγράφοντας όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει μέχρι στιγμής φέτος και διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για μια μακροχρόνια ανοδική πορεία που ξεπέρασε την παγκόσμια δυσπραγία στα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε να υποχωρεί πάνω από 9% το πρωί, ενώ πριν από λίγο σημείωνε πτώση 6% σε σχέση με χθες περίπου στα 42.600 δολάρια, μία ημέρα αφότου το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο είχε ξεπεράσει τα 45.000 δολάρια σε υψηλό 21 μηνών. Η μεταβλητότητα μεταφέρθηκε και στις μετοχές που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα με τις μετοχές του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Coinbase Global Inc. να υποχωρούν κατά 6,7%.

«Πιθανότατα θα δούμε κάποια αυξημένη μεταβλητότητα βραχυπρόθεσμα, αφού οι αγορές αρχίζουν να αποτιμούν τον κίνδυνο σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων εν όψει μιας χρονιάς με πολλά ερωτηματικά», δήλωσε ο Fadi Aboualfa, επικεφαλής της έρευνας στην εταιρεία επιτήρησης κρυπτονομισμάτων Copper Technologies Ltd. «Εξάλλου, είδαμε τις αγορές να διολισθαίνουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στις αρχές Δεκεμβρίου και εν συνεχεία κα σημειώνουν ράλι».

Το Bitcoin βρισκόταν σε άνοδο το τελευταίο διάστημα καθώς οι επενδυτές ανέμεναν την προθεσμία της 10ης Ιανουαρίου, ημερομηνία στην οποία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ενδέχεται να εγκρίνει το πρώτο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο που συνδέεται άμεσα με την spot τιμή του κρυπτονομίσματος. Η αξία του κρυπτονομίσματος αυξήθηκε σχεδόν 160% το 2023, παράλληλα με ένα ευρύτερο ράλι στην αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ωστόσο, ο αναλυτής της Matrixport, Markus Thielen, ανέφερε σε σημείωμά του ότι η Επιτροπή θα απορρίψει όλες τις προτάσεις σύνδεσης του Bitcoin με ETF (Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο).

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Με το δεξί στη νέα χρονιά και με το βλέμμα στα 50.000 δολάρια

Bitcoin: Γιατί σημειώνει ράλι 150% από τις αρχές του 2023 – Είναι ένα νέο bull market;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News