Business & Finance Τετάρτη 3/01/2024, 10:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές σε αναζήτηση κατεύθυνσης

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές σε αναζήτηση κατεύθυνσης

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή «θολή» έναρξη της νέας χρονιάς. 

Ο Stoxx 600 μετά από ένα πτωτικό άνοιγμα ενισχύεται μόλις κατά 0,03%. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,07%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό 0,39%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με μικρά κέρδη 0,14% και ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,02%. 

Ο δανέζικος ναυτιλιακός γίγαντας Maersk διεύρυνε τα κέρδη της Τρίτης και διαπραγματεύεται υψηλότερα σχεδόν κατά 4%, αφού ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει την παύση των εμπορικών διαδρομών μέσω της Ερυθράς Θάλασσας λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει υψηλότερα τα θαλάσσια ναύλα.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλούν διεθνώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία ηγέτη της Χαμάς στον Λίβανο, του δεύτερου πιο υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης και του πλέον προβεβλημένου που χάνει τη ζωή του έπειτα από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, εντείνει τον φόβο για άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στη Μέση Ανατολή. 

Παράλληλα, η προσοχή στρέφεται στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα την Τετάρτη και τα οποία θα βοηθήσουν τους συναλλασσόμενους να εκτιμήσουν τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας γύρω από τη νομισματική χαλάρωση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Απώλειες 1,6% για τον Nasdaq – Η χειρότερη συνεδρίαση από τον Οκτώβριο

«Ταύρος» της Wall Street: Οι μετοχές θα πάρουν μία ανάσα πριν από το επόμενο ράλι

Ευρωπαϊκές μετοχές: Με απώλειες έκλεισε ο STOXX 600 – Πλήγμα στην τεχνολογία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News