Business & Finance Τρίτη 2/01/2024, 21:13
ΑΓΟΡΕΣ

«Ταύρος» της Wall Street: Οι μετοχές θα πάρουν μία ανάσα πριν από το επόμενο ράλι

«Ταύρος» της Wall Street: Οι μετοχές θα πάρουν μία ανάσα πριν από το επόμενο ράλι

Οι αμερικανικές μετοχές είναι πιθανό να πάρουν μια ανάσα από τα ραγδαία κέρδη τους πριν φτάσει ένας πιθανός νέος καταλύτης υπό το πρίσμα της επόμενης περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με την Oppenheimer Asset Management.

Οι επενδυτές που θέλουν να δουν τον S&P 500 να στηρίζεται στην άνοδο 11% του τελευταίου τριμήνου του περασμένου έτους, ίσως να μην χρειαστεί να περιμένουν πολύ χρόνο, δεδομένου ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα αρχίσουν να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2023 στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Δεν είναι ασυνήθιστο οι αγορές να κάνουν παύση για να αφομοιώσουν μια ανοδική πορεία του μεγέθους που καταγράφηκε το τέταρτο τρίμηνο που μόλις τελείωσε», έγραψε σε σημείωμα ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής Τζον Στόλτζφους. «Στην πραγματικότητα, μας φαίνεται λογικό να σταματήσουν για λίγο οι αγορές την ανοδική τους πορεία, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των τιμών των μετοχών από τα χαμηλά του Οκτωβρίου έως τον Δεκέμβριο», είπε.

Μια ισχυρότερη από το αναμενόμενο οικονομία και οι προσδοκίες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα στραφεί στη νομισματική χαλάρωση οδήγησε σε ράλι 24% στον S&P 500 το 2023. Ο Στόλτζφους ήταν από τους λίγους που προέβλεψαν σωστά ότι ο S&P 500 θα εκτινασσόταν στα ύψη το 2023 και παραμένει αισιόδοξος ότι ο δείκτης θα φτάσει τις 5.200 πριν το 2024 ολοκληρωθεί. 

«Ένα κλείσιμο πάνω από το προηγούμενο υψηλό του δείκτη θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη Wall Street και να οδηγήσει τις μετοχές υψηλότερα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», είπε ο αναλυτής στρατηγικής.

Η προσοχή θα στραφεί σύντομα στην περίοδο ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου, η οποία ξεκινά επίσημα στις 12 Ιανουαρίου, όταν οι μεγάλες τράπεζες συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase & Co. Οι επενδυτές πιθανότατα θα θέσουν υψηλά τον πήχη μετά την άνοδο των μετοχών πέρυσι. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, ο Στόλτζφους  βλέπει τις αγορές να κινούνται υψηλότερα πριν από το τέλος του έτους.

«Οι προσδοκίες μας είναι για περαιτέρω ανοδική πορεία των τιμών των μετοχών φέτος, υποστηριζόμενη από τις βελτιώσεις στα θεμελιώδη μεγέθη», είπε.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

   

   

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News