Business & Finance Τρίτη 2/01/2024, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα με βαρίδι την Apple

Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα με βαρίδι την Apple

«Φρένο» στο ράλι του 2023 βάζει η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, καθώς οι επενδυτές χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18% στις 37.623,3 μονάδες, ο ευρύτερος S&P χάνει 0,57% στις 4.743 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει κατά 1,4% στις 14.800 μονάδες.

Η μετοχή της Apple Inc. σημειώνει πτώση σχεδόν 3%, αφού η Barclays Plc την υποβάθμισε σε underweight, καθώς η ζήτηση για το τελευταίο iPhone της ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου. Αντιθέτως, η Tesla Inc. σημειώνει κέρδη μετά την ανακοίνωση για παραδόσεις περισσότερων οχημάτων από ό,τι αναμενόταν στο τέταρτο τρίμηνο.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε κατά εννέα μονάδες βάσης στο 3,95%. Παράλληλα, με ήπια κέρδη κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά την αποστολή πολεμικού πλοίου από το Ιράν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Tom Lee της Fundstrat Global Advisors LLC, ο οποίος ήταν από τους λίγους που προέβλεψαν το περσινό ράλι, αναμένει ότι οι μετοχές θα πάνε καλά φέτος. Ωστόσο, επισήμανε ότι οι πρώτες πέντε ημέρες του Ιανουαρίου δίνουν τον τόνο για το έτος. 

Εάν οι πρώτες πέντε ημέρες είναι αδύναμες, αυτό θα μπορούσε να αναιρέσει την πρόβλεψή του για άνοδο. Ωστόσο, αναμένει νέα υψηλά τον Ιανουάριο και σταθεροποίηση το πρώτο εξάμηνο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η καλύτερη χρονιά από το 2019 για τις διεθνείς μετοχές

Wall Street: Ένατη εβδομάδα κερδών για τον S&P 500 – Κέρδη 24% το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News