Business & Finance Τετάρτη 27/12/2023, 11:34
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτική προσέγγιση των 1.300 μονάδων

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτική προσέγγιση των 1.300 μονάδων

Συγκρατημένη άνοδος καταγράφεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει υποτονική μετά τις αργίες των Χριστουγέννων. Η αγορά προσπαθεί να κερδίσει το στοίχημα των 1.300 μονάδων ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές έχει πιθανότητες να επιτευχθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις του έτους. Ευνοϊκά λειτουργεί και η ανοδική κίνηση που παρατηρείται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

O Γενικός Δείκτης στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.296,9 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,49% με τον τζίρο στα 6,9 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,79%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Πειραιώς, της Μυτιληναίος και της Εθνικής. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ και της Jumbo.

Η κινητικότητα που καταγράφεται στο μέτωπο των επιχειρήσεων διατηρεί τη χρηματιστηριακή δράση, ενώ πλέον έχουμε απτά δείγματα γραφής ότι το 2024 θα είναι έτος που θα σπάσει η μερισματική ανομβρία των συστημικών τραπεζών μετά 15 χρόνια.

Παράλληλα, στον προθάλαμο των δημόσιων προσφορών οδεύουν άμεσα σειρά από εκδότες (Autohellas, Intralot, «Ελ. Βενιζέλος», Lamda Malls, Noval Properties) και εντός του α΄ εξαμήνου το ΤΧΣ θα μειώσει τη συμμετοχή του στην Τρ. Πειραιώς και ενδεχομένως και στην Εθνική Τράπεζα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Ανοδική κίνηση με ώθηση από τη Wall Street

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News