Business & Finance Παρασκευή 22/12/2023, 11:03
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Οριακές μεταβολές πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων

Ευρωαγορές: Οριακές μεταβολές πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων

Κυρίως πτωτικό είναι το κλίμα στις ευρωαγορές παρά τη χθεσινή ανάκαμψη στη Wall Street από τις βαριές απώλειες της Τετάρτης, τις μεγαλύτερες εδώ και μήνες.  

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,03%, ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρές απώλειες 0,07% , ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί οριακά 0,01%. O βρετανικός FTSE 100 καταγράφει οριακή πτώση 0,03%  μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% το γ’ τρίμηνο, σε μια επί τα χείρω αναθεώρηση της προηγούμενης μέτρησης που είχε δείξει ότι το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο. 

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς οι αγορές αφομοιώνουν τα νέα ότι η Ανγκόλα αποχωρεί από τη συμμαχία του OPEC.

Οι εταιρείες λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες με την Adidas να σημειώνει πτώση άνω του 6% και την Puma να υποχωρεί κατά 4,5%, αφού η Nike αναθεώρησε την Πέμπτη προς τα κάτω τις προοπτικές των πωλήσεών της και ανακοίνωσε ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών κόστους.

Παρά τους κλυδωνισμούς στις πρόσφατες συνεδριάσεις, ο Δεκέμβριος ήταν αρκετά σταθερός τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, ο οποίος έχει κερδίσει 3,32% μέχρι τώρα στο μήνα έναντι ανόδου 6,45% τον Νοέμβριο.

Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε υποτονικό ρυθμό, καθώς ακολουθεί το τετραήμερο διάλειμμα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου κλείνουν νωρίς την Παρασκευή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News