Business & Finance Πέμπτη 21/12/2023, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια ανάκαμψης στη Wall Street μετά την πτώση

Σημάδια ανάκαμψης στη Wall Street μετά την πτώση

Ανακάμπτουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη χθεσινή διόρθωση, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχωρούν με φόντο τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed.

Ο δείκτης Nasdaq 100 σημειώνει άνοδο τουλάχιστον 1%, αφού η πτώση της Τετάρτης τον έριξε από τα υψηλά ρεκόρ. Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,89%, ενώ ο Dow Jones εκτινάσσεται κατά τουλάχιστον 0,5%.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 2.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 205.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 215.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω. Ειδικότερα, τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,9% το γ’ τρίμηνο έναντι 5,2% της προηγούμενης εκτίμησης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα χαμηλά του Οκτωβρίου, ο Dow Jones και ο S&P καταγράφουν κέρδη άνω του 15%. Την ίδια περίοδο, ο Nasdaq έχει ανέβει κατά περίπου 19%. 

Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου συνεχίζουν να αποκλιμακώνονται από τα επίπεδα ρεκόρ, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται σε χαμηλό εξαμήνου, κοντά στο 3,85%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News