Business & Finance Πέμπτη 21/12/2023, 10:51
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές – Χάθηκε το μομέντουμ

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές – Χάθηκε το μομέντουμ

Στο κόκκινο άνοιξαν οι σημερινές συνεδριάσεις στις ευρωαγορές, με απώλειες στους περισσότερους τομείς και «βαρίδι» τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Το επενδυτικό κλίμα στις ευρωαγορές φαίνεται πως επηρεάστηκε από το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street, που κατέγραψε αρνητικό πρόσημο.

Ο επενδυτικός κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία του αμερικανικού ΑΕΠ που πρόκειται να δημοσιευθούν σήμερα, καθώς και συγκεκριμένα στον δείκτη των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ως ένδειξη του αντικτύπου των υψηλών επιτοκίων στο καταναλωτικό κλίμα.

Λίγο μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες άνω του 0,30%. Ο γερμανικός Dax διολισθαίνει κατά περίπου 0,25%, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB και ο γαλλικός CAC. Μικρότερες απώλειες, της τάξης του 0,10%, καταγράφει ο αγγλικός FTSE 100.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι το χθεσινό κλείσιμο των μεγάλων χρηματιστηρίων στην Ευρώπη είχε μικτή εικόνα, αφού το επενδυτικό κλίμα είχε επηρεαστεί από τα στοιχεία του πληθωρισμού στη Βρετανία. Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε ταχύτερα από το προσδοκώμενο τον Νοέμβριο, στο 3,9% από 4,6% τον Οκτώβριο.

Ο FTSE 100 εκτινάχθηκε στο +1,3% χθες μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, αγγίζοντας υψηλό τριμήνου, καθώς πληθαίνουν τα στοιχεία που κλίνουν υπέρ μείωσης των επιτοκίων δανεισμού από την Τράπεζα της Αγγλίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News