Business & Finance Τετάρτη 20/12/2023, 17:08
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στάση στο ράλι στη σκια της FedEx

Wall Street: Στάση στο ράλι στη σκια της FedEx

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street την Τετάρτη μετά από ράλι πολλών εβδομάδων, καθώς απογοήτευσε το guidance  για το σύνολο του έτους από τον γίγαντα διανομής FedEx.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά μόλις 0,07% και κινείται στις 37.529,9 μονάδες, μετά από ένα ανοδικό σερί εννέα συνεδριάσεων και πέντε ρεκόρ. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,04% στις 4.770 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,23% στις 15.037 μονάδες.

Και οι τρεις μέσοι όροι βρίσκονται σε τροχιά ανόδου τον Δεκέμβριο και το 2023 εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα εγκρίνει μειώσεις επιτοκίων το νέο έτος.

Η Goldman Sachs αύξησε τον στόχο της για τον S&P 500 για το 2024 κατά 8% στις 5.100 μονάδες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πάνω από 300 μονάδες περισσότερες από το κλείσιμο της Τρίτης, προβλέποντας «ούριο άνεμο» για τις αμερικανικές μετοχές από την πτώση του πληθωρισμού και τη μείωση των επιτοκίων.

Ωστόσο, σήμερα απογοήτευσαν τα εταιρικά νέα της FedEx, η οποία θεωρείται ευρέως ως «δείκτης» της αμερικανικής οικονομίας, καθώς τείνει να υποδεικνύει τη δύναμη ή την αδυναμία των καταναλωτικών δαπανών.

Η μετοχή της εταιρείας παράδοσης δεμάτων υποχωρεί άνω του 10%, αφού μείωσε τις προβλέψεις της για τα έσοδα του έτους και ανακοίνωσε ασθενέστερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη, προειδοποιώντας ότι η ζήτηση των πελατών θα αντιμετωπίσει αντίθετους ανέμους από τις «ασταθείς μακροοικονομικές συνθήκες» για το υπόλοιπο του οικονομικού της έτους που λήγει στις 31 Μαΐου.

Η μετοχή της General Mills υποχωρεί κατά 3,5%, αφού η εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις για τις πωλήσεις της και έχασε τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο, προειδοποιώντας για βραδύτερη ανάκαμψη της ζήτησης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News