Business & Finance Δευτέρα 18/12/2023, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Προς νέα ρεκόρ οδεύει η Wall Street

Προς νέα ρεκόρ οδεύει η Wall Street

Με κέρδη άνοιξε η τελευταία εβδομάδα κανονικών συναλλαγών στη Wall Street πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, επεκτείνοντας τη θετική κίνηση που πυροδότησαν οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,05% στις 37.324 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,33% στις 4.734,6 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,36% στις 14.867,9 μονάδες.  

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street έκλεισαν την Παρασκευή με κέρδη για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, με τον Dow Jones σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό όλων των εποχών.

Το ράλι συνεχίζει να οδηγείται από τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων και πιθανότατα θα στραφεί σε μειώσεις το επόμενο έτος, επιτρέποντας στην αμερικανική οικονομία να ανακάμψει έντονα το 2024.

Ωστόσο, ο θετικός τόνος μετριάστηκε κάπως από τα σχόλια του προέδρου της Fed της Νέας Υόρκης John Williams στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο οποίος δήλωσε ότι οι policymakers δεν «μιλούν πραγματικά για περικοπές επιτοκίων αυτή τη στιγμή». Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Austan Goolsbee προσπάθησε επίσης να περιορίσει τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων, λέγοντας νωρίτερα τη Δευτέρα ότι είναι «μπερδεμένος» με τον τρόπο που αντέδρασε η αγορά μετά τη συνεδρίαση της Fed την περασμένη εβδομάδα. «Μπερδεύτηκα λίγο… η αγορά απλώς υπέθεσε ‘Να τι θέλουμε να λένε’. Νομίζω ότι φάνηκε να υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με το πώς λειτουργεί ακόμη και η FOMC (Επιτροπή Νομισματική Πολιτική της Fed)», δήλωσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq 100 – Άνοδος για έβδομη εβδομάδα

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News