Business & Finance Παρασκευή 15/12/2023, 16:51
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρή διόρθωση για τον Dow μετά το ράλι

Wall Street: Μικρή διόρθωση για τον Dow μετά το ράλι

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street, καθώς ορισμένοι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών μετά το ράλι που πυροδότησε η αισιοδοξία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορέσει να ενεργοποιήσει μια «ήπια προσγείωση» της επόμενη χρονιά.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18% στις 37.183 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,27% στις 14.800,7 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P καταγράφει ήπιες απώλειες 0,13%. 

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street εξακολουθούν να βρίσκονται καθ’ οδόν για την έβδομη διαδοχική θετική εβδομάδα τους, καταγράφοντας το καλύτερο εβδομαδιαίο κερδοφόρο σερί τους από το 2019.

Η θετική αυτή τάση ενισχύθηκε από την ανακοίνωση της Fed ότι θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια από τα υψηλά επίπεδα δύο και πλέον δεκαετιών το επόμενο έτος. Τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις την Πέμπτη, μαζί με τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, έχουν επίσης ενισχύσει τις ελπίδες ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει έντονα το 2024.

Πάντως, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, δήλωσε στο CNBC ότι η συζήτηση για μείωση των επιτοκίων είναι ακόμη «πρόωρη» και ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε ακόμη να αυστηροποιήσει την πολιτική της εάν χρειαστεί. 

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Costco Wholesale σημειώνει κέρδη άνω του 3% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων πωλήσεων και κερδών της εταιρείας λιανικής πώλησης που ξεπέρασαν τις προβλέψεις μετά το κλείσιμο της Πέμπτης, χάρη στη ζήτηση για φθηνότερα είδη διατροφής. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News