Business & Finance Τετάρτη 13/12/2023, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διστακτικές κινήσεις πριν τη Fed και τον Powell

Wall Street: Διστακτικές κινήσεις πριν τη Fed και τον Powell

Με μεικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι δείκτες στη Wall Street μετά το χθεσινό κλείσιμο σε νέα υψηλά για το 2023, εν αναμονή της τελευταίας απόφασης νομισματικής πολιτικής για φέτος από τη Fed, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει απόψε ότι θα διατηρήσει ξανά αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακές απώλειες 0,02% στις 36.570,35 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,08% στις 4.647,5 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,25% στις 14.569 μονάδες.

Οι τιμές παραγωγού του Νοεμβρίου παρέμειναν απροσδόκητα αμετάβλητες τον Νοέμβριο, καθώς η μείωση του κόστους των ενεργειακών προϊόντων αντιστάθμισε τις υψηλότερες τιμές των τροφίμων, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα παρέμεινε σε αποπληθωριστική πορεία.

Η έκθεση του Υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,9% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση 1%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,1%. Ο δομικός δείκτης κατέγραψε μικρή αύξηση 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια επιβράδυνε στο 2,5% από 2,8%. 

Η πρόσφατη πληθώρα εκθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που ανακοινώθηκε την Τρίτη, έχουν εδραιώσει τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια έχουν κορυφωθεί, ενώ οι traders προεξοφλούν μειώσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος. 

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στις δηλώσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell μετά την ανακοίνωση της απόφασης και των οικονομικών προβλέψεων της Fed.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Pfizer υποχωρεί πάνω από 9% μετά την πρόβλεψη της φαρμακοβιομηχανίας για πωλήσεις το 2024 σημαντικά χαμηλότερες από το προηγούμενο outlook, κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης για τα εμβόλια και τη θεραπεία COVID.

Η μετοχή της Southwest Airlines πέφτει πάνω από 4% αφού ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους αύξησε την πρόβλεψή του για το κόστος καυσίμων του τέταρτου τριμήνου, ενώ η μετοχή της Tesla χάνει 1,9% μετά την ανακοίνωση του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων ότι ανακαλεί πάνω από δύο εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω ελαττώματος στο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης Autopilot.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News